Sepete Eklendi
Trend Bayrak | Zambia Bayrağı

Zambia Bayrağı

  • Ebat:  

    -

  • Kumaş Tipi Ve Baskı:  

    -

1

Trend Bayrak | Zambia Bayrağı
Trend Bayrak | Zambia Bayrağı
Trend Bayrak | Zambia Bayrağı

Zambia Bayrağı

Ülke bayrakları resmî törenlerden çeşitli organizasyonlara kadar iç ve dış mekanlar da kullanılır. Konsolosluklar, dernekler, siyasi partiler, şirketler, oteller, fuar organizasyonları tarafından sıkça tedarik edilir. Bir diğer adı da devlet bayrakları olarak geçmektedir.

  • Ürünlerimizin 3 kenarı standart olarak çift iğne tekniğiyle üretilir.
  • Fitil kısmına ekstra kolon güçlendirme büyük ebatlarda standart olarak yapılır
  • Tek tek katlanarak jelatin ile ambalajlanır.
1 Adet

Zambiya Bayrağı Tarihçesi

Ülkenin tarihi ile birlikte çeşitli bayrak tasarımlarının zaman zaman ortaya çıktığı bilinir. Ülkenin bayrağının son halini alması ise 24 Ekim 1964 yılına denk gelir. Bu zamanda bağımsızlığını kazanan ülkenin bayrağı da son halini bu zamanda almıştır. Bayrağın zemininde yeşil bir alan bulunur ve bu alan aynı zamanda bolluk ve bereketin bir simgesi olarak nitelenebilir. Yine bayrakta milli bir değer olan kartal figürü de yer alır. Gerek ülkemizin tarihi gerekse de diğer ülkelerin tarihleri incelendiğinde çeşitli ülkelere karşı mücadelelerin ortaya çıktığı bilinir. Aynı zamanda bayrakların bu tarihi geçmiş ile yakın bir bağı bulunur. Bu nedenle bayrakların hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyor iseniz siz de kolay bir şekilde tarihlerini inceleyebilirsiniz. Bayrakların üzerinde bulunan renklerin ve şekillerin daha iyi anlaşılması için tarihini bilmek gerekir. 

Zambiya Bayrağı Anlamı

Zambiya ülkesi geniş otlaklardan ve yeşil alanlardan oluşur. Bu nedenle de ülkenin bayrağının zemininde koyu bir yeşil renk kullanılmıştır. Yine ülkenin bayrağı üzerinde bulunan dikey üç şerit de farklı anlamlara sahiptir. Sonuç olarak şeritlerin her birinin ayrı bir anlamını ifade etmek gerekir. Söz gelimi kırmızı renk daha çok ülkenin şehitlerinin bir anlamı olarak karşımıza çıkar. Yine siyah renk ise ülkenin özgürlük mücadelesi için kullanılır. Siyah renk aynı zamanda ülke insanın ten rengini ifade eder. Ülkenin bayrağının üst kısmında bulunan kartal ise ülkenin insanlarının cesaretini simgeler. Bu simgeler ve renkler aynı zamanda şeritler belirli hususiyetleri bulunan bir yapıdadır. Yani renklerin yanı sıra ölçülerde önem taşır. 

Zambiya Bayrağı Ölçüleri

Ölçü olarak oran her zaman aynıdır. Örneğin 15X22,5 cm ya da 70X105 cm boyutlarında bulunan bayrak ürünlerinin kullanımı farklı yerlerde mümkündür. Bunun yanında büyüklük değişmekle birlikte en boy oranı her zaman aynı kalır. İhtiyaç duyulan yere bağlı olarak büyük ya da küçük bayrakların temin edildiği söylenebilir. Ülkemizde hizmet veren kuruluşlar sizlere her türlü büyüklükte bayrak temini hizmetini sunar.

Zambiya Bayrağı Kullanım Alanları

Özel törenlerde kullanılan ve aynı zamanda resmigeçitlerde de zaman zaman kendine yer bulan bu bayrakların temini aşamasında ebat ve büyüklük önem arz eder. Aynı zamanda bu bayrakların kullanımı aşamasında minyatür olarak ifade edilen küçük bayraklarda kullanılabilir. Yine elbiselerin üzerinde çeşitli nesnelerin üzerinde formalarda çeşitli ülke bayraklarını görebilirsiniz. Son zamanlarda bayrakların gönder bayrağı olanlar daha büyüktür. Göndere çekilen ülke bayrakları ebat olarak değişik ebatlarda olmakla birlikte flama ya da yelken bayraklarına oranla daha fazla alan kaplar.

Trend Bayrak | Zambia Bayrağı

Benzer Ürünler