Sepete Eklendi
Trend Bayrak | K.K.T.C Bayrağı

K.K.T.C Bayrağı

  • Kumaş:  

    -

  • Ebat:  

    -

1

Trend Bayrak | K.K.T.C Bayrağı
Trend Bayrak | K.K.T.C Bayrağı
Trend Bayrak | K.K.T.C Bayrağı

K.K.T.C Bayrağı

Türklerin her dönemde farklı tasarımlar içeren gösterişli bayrakları olmuştur. Kullanım alanı oldukça geniş olan bu bayraklar 17’li ve 27’li takım olarak üretilmektedir. 17’li ve 27’li takımın içeriği aşağıda belirtilmiştir. Bu bayraklar ofisler, birlikler, okullar, tanıtım stantları, konferanslar, makam odaları, toplantı salonları gibi birçok yerde kullanılmaktadır.

  • 27’li Türk Bayrağı içeriği: Yukarıda belirttiğimiz eski Türk devletlerine ek olarak Azerbaycan, Kazakistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Başkurdistan Cumhuriyeti, Tataristan, Tava Cumhuriyeti ve Yakutistan bayrağıdır.
  • Bayraklar tek tek jelatin ile ambalajlanır.
  • Kaide kutu şeklinde paketlenir.
1 Adet

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayrağı Tarihçesi

Ay ve yıldızını Türk kültüründen alan bayrakta, beyaz renk barışı temsil ederken, kırmızı renk ise vatan için yaşanan çatışmalarda dökülen kanları simgeliyor. Alt ve üst kısımda yer alan kırmızı şeritler ise ülkenin daimi olarak var olacağının simgesi olarak değerlendirilmiştir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağı, düzenlenen bir bayrak yarışmasını kazanan Kıbrıs Türk kesiminin ünlü ressamı Emin Çizenel tarafından tasarlanmıştır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kuruluşundan 1 yıl sonra resmi bayrağına kavuşmuştur.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayrağı Anlamı

Bağımsız ve özgür bir devletin en değerli sembolü hiç kuşkusuz o devletin bayrağıdır. Üzerinde bulunan renk ve semboller devletin geçmişine, geleneklerine yaşantısına dair izler barındırır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayrağı 1984 yılında onaylanan yasa ile ölçüleri ve şekli belirlenmiştir. Ülke bayrakları genellikle ülkenin geçmişte özgürlük için verdiği mücadele ve bedelleri yansıtan anlamlar taşır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayrağı beyaz zemin üzerine yer alan kırmızı paralel çizgilerden oluşur. İki kırmızı şerit arasında ise kırmızı ay ve yıldız bulunur. Bayrak üzerinde yer alan bu ay ve yıldız ülkenin Türk kültürüne olan yakınlığını temsil ediyor. Ülkenin bağımsızlığını ve Türkiye ile olan bağının en önemli göstergesi bu ay ve yıldız sembolüdür. Kırmızı renk ise geçmişte vatan özgürlüğü için verilen mücadeleyi temsil ederken, zemin üzerinde yer alan beyaz renk ise barışı temsil ediyor. Ülkenin geçmişte verdiği bağımsızlık ve egemenlik mücadelesini anlatan en önemli unsur o ülkenin bayrağıdır. Üzerinde yer alan renk ve semboller, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bağımsızlık ve özgürlük için verdiği mücadelenin zorluğunu yansıtır niteliktedir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayrağı Ölçüleri

Bayrakların ölçüleri kullanılacak oldukları alana göre değişim gösterir. İç ve dış mekânda kullanılan bayrak ebatları farklı olsa da büyültme ve küçültme ölçüleri belli bir orana ve ölçeğe göre yapılır. Firmamız bayrak üretiminde yıllardır verdiği hizmetlerini iş bilinci ve deneyim ile yapıyor. Bu nedenle ortaya çıkarmış olduğu ürünlerle ilgili sorun yaşanmıyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayrağı Kullanım Alanları

Tüm dünya devletlerinde olduğu gibi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti devletinde de bayrak en kıymetli değerdir. Uğrunda can verilecek kadar mukaddes olan bayrak, bir devletin bağımsızlık ve özgürlük sembolüdür. Bu nedenle bayrak birçok alanda gururla dalgalanır. Bir ülkenin Bayrağı kamu kurumları, devlet daireleri, kurtuluş günlerinde, anma günlerinde, siyasi parti teşkilatlarında, resmi hava taşıtlarında, resmi kara taşıtlarında, törenlerde, özel günlerde, evlerde ve işyerlerinde gururla kullanılır.

Trend Bayrak | K.K.T.C Bayrağı

Benzer Ürünler