Sepete Eklendi
Trend Bayrak | Kazakistan Bayrağı

Kazakistan Bayrağı

  • Kumaş:  

    -

  • Ebat:  

    -

1

Trend Bayrak | Kazakistan Bayrağı
Trend Bayrak | Kazakistan Bayrağı
Trend Bayrak | Kazakistan Bayrağı

Kazakistan Bayrağı

Türklerin her dönemde farklı tasarımlar içeren gösterişli bayrakları olmuştur. Kullanım alanı oldukça geniş olan bu bayraklar 17’li ve 27’li takım olarak üretilmektedir. 17’li ve 27’li takımın içeriği aşağıda belirtilmiştir. Bu bayraklar ofisler, birlikler, okullar, tanıtım stantları, konferanslar, makam odaları, toplantı salonları gibi birçok yerde kullanılmaktadır.

  • 27’li Türk Bayrağı içeriği: Yukarıda belirttiğimiz eski Türk devletlerine ek olarak Azerbaycan, Kazakistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Başkurdistan Cumhuriyeti, Tataristan, Tava Cumhuriyeti ve Yakutistan bayrağıdır.
  • Bayraklar tek tek jelatin ile ambalajlanır.
  • Kaide kutu şeklinde paketlenir.
  • Minimum sipariş 50 adettir
1 Adet

Kazakistan Bayrağı Tarihçesi

Kazakistan bayrağı bir Orta Asya ülkesi olan ve aynı zamanda bağımsız 7 Türk cumhuriyetinden birisi kabul edilen Kazakistan’ın resmi olarak kullanmış olduğu bayraktır. Ülkenin Sovyetler Birliği’nden bağımsızlığını ilan etmesinin ardından tasarlanarak kullanılmaya başlanılan Kazakistan bayrağı günümüzde de halen daha ilk tasarlandığı şekliyle kullanılmaktadır. Ülkenin birliğini ve bölünmez bütünlüğünü temsil eden bu bayrak, resmî törenler ve devlet kurumları başta olmak üzere, çok farklı alanlarda kendisine yer bulmaktadır. 1992 yılında kullanılmaya başlanan bayrak için anayasada da özel bir yer ayrılmış ve bayrak bu sayede koruma altına alınmıştır. 

Kazakistan Bayrağı Anlamı

Tüm ülke bayraklarında olduğu gibi Kazakistan bayrağı üzerinde de millet için anlam ve önem taşıyan semboller yer almaktadır. Bu semboller, hem ulusun motivasyonuna ve gücüne katkı yapar ve hem de farklı milletlere karşı bir mesaj niteliği taşır. Kazakistan bayrağı zemin olarak açık mavi yani turkuaz renktedir. Turkuaz renk, Türklerin eskiden beri kullanmakta olduğu bir renktir. Temel olarak da Türklük ile özdeş hale gelmiş bir renktir. Ancak bunun yanında saflığı, temizliği ve ulusun birliğini de bu renk ile ifade edilmektedir. Bayrağın sol tarafında yukarından aşağıya doğru uzanan sarı renkli şerit, Kazakların atalarından kabul edilen Altın Orda Devleti’ne ait bir semboldür. Geçmişe vurgu yaparak bayrakta bu şerit yer almıştır. Bayrağın tam ortasında sarı renkli bir güneş yer almaktadır. Bunun anlamı ise huzur ve gelişimdir. Yani Kazak ülkesinin herkesin huzurla yaşadığı bir ülke olduğuna dair mesaj verilmektedir. Kazakistan bayrağı üzerinde yer alan bir diğer motif ise güneşin hemen altına işlenmiş ve uçar vaziyette olan kartaldır. Kartal da Türklerin en çok kullandıkları semboller arasındadır. Bu yönüyle de Kazak bayrağının Türklüğe sıklıkla gönderme yapan bir bayrak olduğunu söylemek mümkündür. Kartalın anlamı ise güç ve kudrettir. Aynı zamanda devletin egemenliğidir.

Kazakistan Bayrağı Ölçüleri

Ülkelerin bayrakları görünüşte hemen hemen aynı boyuta sahip olsa da, esasında her ülkenin bayrağı özel olarak belirlenmiş ölçülere sahiptir. Bu durum Kazakistan bayrağı açısından da geçerlidir. Bayrak üretiminde bu ölçülere uyulması, Kazakistan anayasasına göre bir zorunluluktur. Kazakistan bayrağı için belirlenen ölçü 1:2’dir. Bayrak üretimi yapan firmaların bu ölçünün dışında bir üretim yapmaları, istenmeyen durumların ortaya çıkmasına neden olabilir. Bu yüzden de bayrak satın alırken ölçülerinin doğru kullanılmış olmasına dikkat edilmelidir.

Kazakistan Bayrağı Kullanım Alanları

Kazaklar, Orta Asya’nın en eski halklarından biridir. Altın Orda Devleti’ne ve daha da eski dönemlere kadar uzanan tarihleriyle kadim Türk milletleri arasında yer almaktadırlar. Günümüzde Kazaklar, başta Kazakistan olmak üzere Kırgızistan, Özbekistan ve Rusya gibi ülkelerde varlıklarını sürdürmeye devam etmektedir. Kazak bayrağı olarak da bilinen Kazakistan bayrağı gölgesinde bağımsız bir yaşam sürdüren Kazak halkı, bağımsız Türk cumhuriyetleri arasında önemli bir konuma sahiptir. Kazakistan bayrağı başta devlet daireleri ve resmî törenler olmak üzere çok farklı amaçlarla kullanılmaktadır.

Trend Bayrak | Kazakistan Bayrağı

Benzer Ürünler